Festariraportti #1

Ensimmäinen pistäytyminen Helsingin 26. Sarjakuvafestivaaleilla takana. Tuliaisina pari ihan mielenkiintoista kuultua haastattelua, läjä sarjiksia ja tyhjä lompakko. Eli kutakuinkin sitä mitä odotinkin.

Pääsin liikkeelle aika myöhään, ja näin ainoaksi vierailukohteeksi haarukoitui Lasipalatsin aukiolla sijainnut festivaalien pääteltta. Tänne halusin toki muutenkin, paitsi tarjolla olevien pienlehtien, myös Bryan Talbotin haastattelun vuoksi (kiitti vinkistä Kaisa!)

Hävettää tunnustaa, mutta en varsinaisesti etukäteen tiennyt, kuka Bryan Talbot on. Talbotin kuvastoon on kyllä tullut tutustuttua esimerkiksi Nemesis the Warlockin ja The Sandmanin kautta, ja esimerkiksi Hellblazer oli yksi suosikeistani joskus 90-luvun alussa (niin lapset!), mutta tällöin Talbot ei toiminut vielä hahmon kuvittajana. Talbotin omiin hahmoihin en ole tutustunut, mutta ehkä sekin päivä vielä joskus koittaa.

Talbot aloitti uransa jo joskus 60-luvulla ja jatkaa yhä piirtämistä. Hän arveli, että juuri kaupallisten töiden vastaanottaminen on antanut varmuuden toimeentulosta, ja siten tarjonnut paineettoman ympäristön, jossa on mahdollista uudistua. Ehkä tässä on yksi syy hänen yhä jatkuvaan uraansa.

Talbotilta ja hänen vaimoltaan Maryltä on tulossa yhteinen produktio helmikuussa 2012.

Tags: ,

Jätä vastaus